Ειδοποίηση και πολιτική DMCA

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙ ΝΟΜΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ DIGITAL MILLENNIUM (DMCA)

Ορισμοί:
Σεβόμαστε τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας των άλλων. Εάν πιστεύετε ότι οποιοδήποτε υλικό που διατίθεται στον ιστότοπο ή μέσω αυτού παραβιάζει τυχόν πνευματικά δικαιώματα που κατέχετε ή ελέγχετε, ενημερώστε μας αμέσως χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας που παρέχονται παρακάτω, στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας (“Γνωστοποίηση”).

Αντίγραφο της ειδοποίησής σας θα σταλεί στο άτομο που δημοσίευσε ή αποθήκευσε το υλικό που αναφέρεται στην Ειδοποίηση. Λάβετε υπόψη ότι σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία μπορεί να θεωρηθείτε υπεύθυνοι για ζημιές εάν κάνετε ουσιώδεις παραποιήσεις σε μια Ειδοποίηση. Επομένως, εάν δεν είστε βέβαιοι ότι το υλικό που βρίσκεται ή συνδέεται με τον Ιστότοπο παραβιάζει τα πνευματικά σας δικαιώματα, θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσετε με τον νομικό σας σύμβουλο.

Όλες οι Ειδοποιήσεις θα πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις του DMCA 17 U.S.C. § 512(c)(3) και περιλαμβάνει τις ακόλουθες πληροφορίες:

1. Φυσική ή ηλεκτρονική υπογραφή προσώπου εξουσιοδοτημένου να ενεργεί για λογαριασμό του κατόχου ενός αποκλειστικού δικαιώματος που φέρεται ότι έχει παραβιαστεί.
2. Ταυτοποίηση του έργου ή των έργων που προστατεύεται/ονται από πνευματικά δικαιώματα για το/τα οποίο/α ισχυρίζετστε ότι έχει/ουν παραβιαστεί από πνευματικά δικαιώματα στον Ιστότοπο καλύπτονται από την Ειδοποίηση, αντιπροσωπευτική λίστα τέτοιων έργων στον Ιστότοπο.
3. Αναγνώριση του υλικού που φέρεται να παραβιάζει ή ότι αποτελεί αντικείμενο δραστηριότητας παραβίασης και που πρόκειται να αφαιρεθεί ή η πρόσβαση στο οποίο πρέπει να απενεργοποιηθεί, και πληροφορίες εύλογα επαρκείς για να μας επιτρέψουν να εντοπίσουμε το υλικό.
4. Πληροφορίες εύλογα επαρκείς για να μας επιτρέψουν να επικοινωνήσουμε με το καταγγέλλον μέρος, όπως διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην οποία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το καταγγέλλον μέρος.
5. Δήλωση ότι το καταγγέλλον μέρος πιστεύει καλή τη πίστη ότι η χρήση του υλικού με τον τρόπο που παραπονείται δεν είναι εξουσιοδοτημένη από τον κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων, τον αντιπρόσωπό του ή τη νομοθεσία.
6. Δήλωση ότι οι πληροφορίες στην ειδοποίηση είναι ακριβείς και με την ποινή της ψευδορκίας, ότι το καταγγέλλον μέρος είναι εξουσιοδοτημένο να ενεργεί για λογαριασμό του κατόχου ενός αποκλειστικού δικαιώματος που φέρεται ότι έχει παραβιαστεί.

Αντικοινοποίηση:
Εάν πιστεύετε ότι το δικό σας υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα έχει αφαιρεθεί από τον Ιστότοπο ως αποτέλεσμα λάθους ή εσφαλμένης αναγνώρισης, μπορείτε να μας υποβάλετε γραπτή αντικοινοποίηση χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας που παρέχονται παρακάτω («Αντικοινοποίηση»).

Για να είναι μια αποτελεσματική Αντικοινοποίηση σύμφωνα με το DMCA, η αντικοινοποίησή σας πρέπει να περιλαμβάνει ουσιαστικά τα ακόλουθα:

1. Αναγνώριση του υλικού που έχει αφαιρεθεί ή απενεργοποιηθεί και η τοποθεσία στην οποία εμφανίστηκε το υλικό πριν αφαιρεθεί ή απενεργοποιηθεί.
2. Δήλωση ότι συναινείτε στη δικαιοδοσία του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού Δικαστηρίου στο οποίο βρίσκεται η διεύθυνσή σας ή εάν η διεύθυνσή σας βρίσκεται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, για οποιαδήποτε δικαστική περιφέρεια στην οποία υπαγόμαστε.
3. Δήλωση ότι θα αποδεχτείτε την επίδοση της διαδικασίας από το μέρος που υπέβαλε την Ειδοποίηση ή τον αντιπρόσωπο του μέρους.
4. Το όνομα, το email, η διεύθυνση και ο αριθμός τηλεφώνου σας.
5. Δήλωση επί ποινή ψευδορκίας ότι πιστεύετε καλή τη πίστη ότι το εν λόγω υλικό αφαιρέθηκε ή απενεργοποιήθηκε ως αποτέλεσμα λάθους ή εσφαλμένης αναγνώρισης του υλικού που πρόκειται να αφαιρεθεί ή να απενεργοποιηθεί.
6. Η φυσική ή ηλεκτρονική υπογραφή σας.

Εάν μας στείλετε μια έγκυρη, γραπτή Αντικοινοποίηση που πληροί τις απαιτήσεις που περιγράφονται παραπάνω, θα αποκαταστήσουμε το υλικό σας που αφαιρέσατε ή απενεργοποιήσατε, εκτός εάν λάβουμε πρώτα ειδοποίηση από το μέρος που υποβάλλει την Ειδοποίηση που μας ενημερώνει ότι αυτό το μέρος έχει υποβάλει αγωγή για να σας απαγορεύσει εμπλοκή σε παραβατική δραστηριότητα που σχετίζεται με το εν λόγω υλικό.

Λάβετε υπόψη ότι εάν παραπλανήσετε ουσιαστικά ότι το περιεχόμενο που απενεργοποιήθηκε ή καταργήθηκε, καταργήθηκε κατά λάθος ή εσφαλμένη αναγνώριση, ενδέχεται να είστε υπεύθυνοι για ζημίες, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων και των αμοιβών δικηγόρου. Η υποβολή ψευδούς Αντικοινοποίησης συνιστά ψευδορκία.

 

Γνωστοποίηση:

info[at]casadimoda.gr